Inspiratie voor Maandag 19 oktober ’20

De beperkte Lockdown gaat week 2 in…

De scholen zijn weer begonnen…

En ik zit achter mijn toetsenbord me te bedenken dat ik er genoeg van heb. Genoeg van de maatregelen, genoeg van de beperkingen, genoeg van tegenstrijdigheid.

Maar ja, ik zit er nu eenmaal middenin en dan kan ik ervoor kiezen om continu te denken aan alle beperkingen…

Of ik richt me op overvloed, zie de zon achter de wolken en de kleine wondertjes die altijd en overal om me heen zijn.

Graag kies ik voor het laatste. Maar ik ben ook maar een mens en weet dat de ene dag makkelijker gaat dan de andere dag. En ja, wat doe ik dan?

Dan kies ik voor ZelfCoaching via mijn Orakel- of Tarotkaarten. Ik bedenk me waar mijn pijnpunt zit en vraag mijn kaarten hoe ik in lijn kan blijven met postief denken, denken vanuit overvloed.

Sinds de nieuwe maatregelen vorige week merk ik dat de negativiteit van de mainstream media weer vat op me begint te krijgen en dat wil ik niet. Om dit te keren trek ik iedere dag een kaart om me te helpen mijn focus op denken vanuit overvloed te houden.

De Food for Thought voor vandaag komt uit de Whipsering Woods:

Friends

The most unlikely friendships can form; like variegated lichens on hard rock, they create a tight bond.

~ De meest onwaarschijnlijke vriendschappen kunnen ontstaan; en net als bonte korstmossen op harde rotsen creëren ze een hechte band.

Dit doet me denken aan de liefdevolle actie van een Facebookvriendinnetje die is gaan koken voor een senior huisbewoner uit haar appartementencomplex. Helemaal volgens de maatregelen, op afstand, veilig en toch verbonden. Op deze wijze verbondenheid met aandacht voor elkaar en elkaars behoeften, dat vind ik een van de wonderen van deze tijd.

Ook al zijn we via de maatregelen wellicht fysiek van elkaar gescheiden, er zijn zoveel manieren om toch met elkaar te verbinden. Dus mis je vrienden, vriendinnen, familie, collega’s, verander dan je focus en ga van ‘missen’ naar ‘verbinden’: wat kan ik doen om verbonden te blijven?

Misschien kan je ze helpen door boodschappen voor ze te doen of een gesprek via een raambezoek. En verbreed je horizon. Iedereen vind het verdrietig om alle berichten te lezen over de senioren in onze maatschappij. Misschien zijn in jouw directe omgeving wel senioren die alleen zijn en zich eenzaam voelen. Kijk eens of je een manier kunt vinden om met elkaar in contact te komen.

Doe een briefje door de bus en spreek daarin af dat je voor een raambezoek komt voor een koffie/theegesprek. En vraag tijdens dat gesprek hoe het met hen gaat, of je wat zou kunnen betekenen door bijvoorbeeld boodschappen voor ze te doen of een keer een potje te koken. Maak duidelijke afspraken, bijvoorbeeld 1x per week, contact over potje koken via de mail….Waar jij je goed bij voelt.

En dit kan je ook doen bij niet-senioren waarvan je weet dat door ziekte, handicap of wat dan ook, ze zich door de maatregelen alleen, eenzaam of verstoten van de maatschappij zouden kunnen voelen.

In vroeger tijden zorgde een gemeenschap altijd op die manier voor elkaar. Simpelweg, omdat dat de enige manier was. Vandaag de dag zijn er legio manieren, buurtnetwerken, Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Maar, daarvoor gelden vaak regels, waardoor mensen tussen wal en schip geraken.

Ik spreek hierbij de wens uit dat we vanuit liefdevol denken gaan handelen en tijdens deze bizarre tijd er voor elkaar zijn, elkaar steunen en aandacht hebben voor elkaar, via raambezoek, via videobellen of op wat voor manier dan ook. En dat we met z’n allen een bonte verzameling kortsmossen worden.

Voor mijzelf is deze kaart een mooie reminder om zelf ook contact te vinden via andere kanalen. Zo kijk ik uit naar aanstaande donderdag, dan heb ik eerst in de ochtend een digitale koffie/thee afspraak en in de middag weer een. Ik houd zielsveel van mijn man en zoon, maar zo nu en dan is het gewoon zo lekker om even over hele andere zaken bij te kletsen met vriendinnen.

Mocht je zelf behoefte hebben aan contact via een digitaal koffie/theegesprek, weet me dan te vinden💚

Heb een mooie dag en week!

Liefdevolle groet,

Elke )O( De Elzenboom /|\

#Natuur #Aandacht #Inspiratie #ElkeDeElzenboom #Druïde #InHetVoetspoorVanDeDruïde #DeElzenboom #ZelfCoaching #Dagkaart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.