Afnemende Maan in Lijsterbes

Op de valreep van deze Maanperiode komt mijn Maanbericht pas tevoorschijn. Tijdens de Volle Maan was mijn aandacht elders nodig. Soms bent je ook gewoon moeder die als een Leeuwin voor het welbevinden en de veiligheid voor haar kind moet gaan staan. Over een paar dagen is het alweer Nieuwe Maan en hoe mooi is het dan dat de Maan je uitnodigt om los te laten. Wat je allemaal mag achterlaten in deze Maanperiode, kun je terugvinden in de bijgevoegde foto.

Afnemende Maan in Lijsterbes

In de laatste dagen van Maan in Lijsterbes leggen we onze focus op wat we achter willen laten in deze Maanperiode en mee willen nemen in de volgende. Buiten heeft de Sneeuw een dikke deken gelegd op de wereld en Moeder Aarde ligt er zacht, warm en vredig bij. Ook al oogt alles in diepe rust, diep in haar is alles in volle voorbereiding op de komende Lente. En deze energie gaat ook door jou heen. Het Sneeuwklokje als voorbode van de Lente steekt haar hoofdje boven de Sneeuw uit. Ze roept op om wakker te worden en je aandacht langzaam van binnen naar buiten te richten. Maar voor het zover is, staan we stil bij wat we in onszelf willen laten ontwaken. Sta eens stil bij wat je echt wilt en laat alle blokkades en belemmeringen die je tegenhouden los.

De Ogham deze Maan is Lijsterbes

Lijsterbes vraagt je om je binnenwereld te verkennen en je dromen op te schijven. Ga op queste om te vinden wat ontdekt mag worden. Zij beschermt en voedt je bij deze zoektocht.  Ze versterkt je intuïtie. Laat al je angsten en beperkingen wegvagen en kies voor de weg van geluk, vreugde en verwachting. Stel je open in Licht en Liefde voor de liefde en steun van Moeder Aarde.

Het Archetype van Lijsterbes is Brigid

De Godin Brigid bewaakt de 3 vuren van inspiratie, smeedkunst en heling. Haar mantel is een symbool van bescherming en van de creatieve baarmoeder van Moeder Aarde. Zij vraagt je stil te staan bij wat jou inspireert, hoe je dat kunt smeden in je dagelijkse leven en wat je in jezelf nog te helen hebt om tot je volle potentieel te komen.

Het Krachtdier dat je adviseert is Groene Draak

Deze Draak houdt van bossen en van vrijheid. Hij wil je de ruimte van je hart laten zien, waar alle schatten verborgen liggen. Open de ruimte tot je hart en ervaar je vrijheid. Laat alle angsten en wat je tegenhoudt achter. Hij helpt je jouw waarheid vinden en de bron van de kennis in je hart.

Het Kruid dat je ondersteunt is Sneeuwklokje

Het Sneeuwklokje helpt je met ontwaken uit je Winterse Rust. Stil te staan bij wat je straks wilt laten opkomen, groeien en bloeien. Ze helpt je om dapper te zijn en je niet te laten tegenhouden door beperkingen, net zoals zij de Winter en Sneeuw trotseert.

De Edelsteen die je helpt is Peridoot

Peridoot beschermt en reinigt; helpt om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen, zodat je zelfstandig en assertief je eigen weg volgt. Peridoot helpt om je eigen fouten te erkennen en ze te corrigeren, maar ook om schuldgevoelens en opgekropte emoties los te laten.

Ik wens jullie allemaal een bevrijdende en inspiratievolle Maan in Lijsterbes.

Liefdevolle groet,
Elke )O( De Elzenboom /|\

#DeElzenboom #Natuur #Aandacht #Inspiratie #Druïde #ElkeDeElzenboom #InHetVoetspoorVanDeDruïde #ZelfCoaching #AfnemendeMaan #Lijsterbes #Brigid #GroeneDraak #Sneeuwklokje #Peridoot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.