Volle Maan in Meidoorn ~ 26 Mei 2021

Lieve allemaal,

Vandaag vieren we Volle Maan in Meidoorn. En een hele speciale! Er is namelijk vandaag ook een Maansverduistering of Bloedmaan en er is sprake van een Supermaan.

Supermaan

De Volle Maan van vandaag heet een Super Volle Maan, omdat de Volle Maan dichtbij de Aarde staat, waardoor ze groter lijkt. Haar energie is hierdoor extra sterk en haar effecten extra voelbaar.

Bloedmaan of Maansverduistering

Een Bloed Maan houdt in dat er een volledige maansverduistering plaatsvindt. De term ‘Bloed’ komt van het feit dat de Maan rood kleurt gedurende de gehele maansverduistering. Tijdens de maansverduistering staat de Aarde tussen de Zon en de Maan. Hierdoor wordt al het licht, behalve het rode licht, geblokkeerd. Dat rode licht wordt afgebogen en daardoor wordt de Volle Maan rood verlicht. Het bijzondere van een Bloedmaan is dat alle Maanfasen in 1 keer de revue passeren tijdens deze Volle Maan. En hiermee kan jij je voordeel doen. Wat bevindt zich in jouw schaduwkant dat het licht mag zien?

Volle Maan in Meidoorn ~ 26 Mei 2021

De Natuur in al haar vruchtbaarheid, groei en bloei werkt naar een climax toe. Het thema van deze Maan is overduidelijk groei en bloei. De Lente gaat langzaam over in de Zomer, ook al lijkt het qua weer daar niet op. Alles lijkt haast vanzelf te gaan en het ritme dat bij de Zomer hoort, doet zijn intrede. Maar, in de natuur wordt keihard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen voor een overvloedige oogst. Rusten kan, zolang het einddoel niet uit het oog wordt verloren, lijkt het motto. Hoe behoud jij je te midden van de waan van de dag je focus?

De Ogham deze Maan is Meidoorn

“Met mijn grillige takken vol doornen, mijn zachtgroene blaadjes en helderwitte bloemen help ik je met het inzicht van tegenstellingen. Schoonheid heeft 2 kanten. De bloem in bloei en de bloem uitgebloeid. Allebei even mooi en even belangrijk wanneer je het proces begrijpt en omarmt. Groei heeft ook 2 kanten. Focus op groei, groeit goed; focus niet op groei, groei verdort. Hoe zit dat bij jou? Echt waar?

Het Archetype van Meidoorn is Govannan

Het heetste vuur stook ik met Meidoornhout. Hoe heter het vuur, hoe heter het ijzer, hoe beter mijn smeedwerk. Mijn vraag aan jou is, smeed jij het ijzer wanneer het heet is?

Het Krachtdier dat je adviseert is Bij

Ik herinner je eraan dat je een krachtige schepper bent. Je bent de Koning(in) van overvloed. Sta open voor het ontvangen van zoetheid. Neem je ook de tijd om ervan te genieten, voluit en met aandacht? Ik help je ook bij het verbreken van verstrikkingen en draden van oude verbindingen. Hierdoor reinig je jouw energieveld en kunnen er nieuwe dingen ontstaan. Mijn vraag voor jou: wat houd je tegen om voluit te leven zoals je wilt? 

Het Kruid dat je ondersteunt is Witte Klaverzuring

Ik ben een echte schaduwplant. Tegen de avond, bij teveel zonlicht of bij naderende regen sluit ik mijn blaadjes. Ik help je om vanuit je hart te leven en je dagelijks terug te trekken om weer nieuwe energie op te doen. Zo blijf je energiek. Ik ben ook een heler en help je in het reine te komen met je schaduwkant. Weet dat ik wapens onfeilbaar maak. Met mij aan je zij, heb je een krachtige metgezel.

De Edelsteen die je helpt is Topaas

Draag mij bij je wanneer je inspiratie of nieuwe ideeën nodig hebt. Ik versterk je innerlijk vuur, je creatiekracht, jouw innerlijke Bron die in contact staat met de Oerbron.  Ik help je ook met helder denken en formuleren, als ook met rationeel en pragmatisch handelen. Ik zorg voor ontspanning door het verlichten van stress. Ik geef je focus, uithoudings-vermogen en een goed humeur. Gebruik deze periode om tot je volle potentieel te komen. Draag mij bij je en ik maak je zelfverzekerder.

Ik wens je een bezielende Volle Maan )O(

Liefdevolle groet.
Elke )O( De Elzenboom /|\ 2021 ©

#Natuur #Inspiratie #Aandacht #DeElzenboom #Druïde #ElkeDeElzenboom #InHetVoetspoorVanDeDruïde #SelfCoaching #VolleMaan #Bloedmaan #Maansverduistering #Supermaan #Meidoorn #Govannan #Bij #WitteKlaverzuring #Topaas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.