Reflecteer ~ heroverweeg ~ herorienteer ~ mercurius in retrograde is hier

Lieve allemaal,

Je kunt je verstoppen, je kunt rennen, maar Mercurius in Retrograde is hier. Van 30 mei tot 23 juni hebben we Mercurius in Retrograde. En deze tijd is een tijd om voorzichtig te zijn. Wees voorzichtig met communicatie, want miscommunicatie is een hoog risico tijdens Mercurius in Retrograde. Dus als je e-mail niet is verzonden, controleer je gewoon 10 minuten later nog eens en het zal je misschien verbazen om te ontdekken dat deze toch is verzonden. Houd ook rekening met meer reistijd, want reizen kan een uitdaging zijn tijdens Mercurius in Retrograde. Mercurius is de planeet die communicatie en reizen regeert en wanneer deze planeet Retrograde gaat, kun je erdoor worden beïnvloed. Meer tips en trucs vind je op de foto♥

Maar is het dan allemaal kommer en kwel?

Nee natuurlijk niet! Dit is een geweldige tijd om na te denken, te heroverwegen en opnieuw te focussen en ook om te reinigen, op te ruimen en te reorganiseren.

Maar eerst Mercurius in Retrograde, wat is dat precies?

Het is de periode waarin Mercurius achteruit lijkt te gaan. Pure illusie, want planeten kunnen natuurlijk niet achteruit om de zon gaan. Maar toch lijkt het zo, want de aarde beweegt met een andere snelheid dan Mercurius om de zon. De energie die met Mercurius in Retrograde gepaard gaat, is zeker voelbaar, dat is geen illusie. En als Mercurius Retrograde gaat, worden we allemaal getroffen. Chaos, miscommunicatie en vertragingen horen bij deze periode. Velen bestempelen Mercurius in Retrograde als een periode van kommer en kwel. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De energie kan ook gebruikt worden voor alles waar je ‘re’ of ‘her’ voor kunt zetten, namelijk reflecteren, reorganiseren (makkelijker schoon en helder), heroriënteren (makkelijker loslaten), voor zowel materiële als immateriële zaken.

Reflecteren

Tijdens Mercurius in Retrograde is het een goed moment om terug te blikken op het jaar tot nu toe. Wat is je opgevallen, wat heeft wat meer aandacht nodig om tot volle bloei te komen, wat werkte niet en kun je loslaten en loslaten? Wat moet je doen om eerder dit jaar in het voorjaar de resultaten te krijgen waar je van droomde. Ga terug naar die tijd, toen je jaar nog 1 blanco pagina was, klaar om gevuld te worden met je dromen, je wensen en je verlangens. Pak zo nodig een pen en wat papier. Wat is er met al je plannen, dromen en wensen gebeurd? Wat is er gelukt, wat niet en waarom niet? Wat zijn uw gedachten over dit alles? Als je dat duidelijk hebt, ga dan een stap verder.

Heroverwegen

Al reflecterend heb je geïnventariseerd wat goed werkte en wat niet, wat wel en niet lukte. Besteed nu alle aandacht aan wat je de rest van het jaar wilt realiseren en bereiken. Bedenk wat wel en niet kan, en plaats de ‘niet’ op je lijst voor volgend jaar. Maak een overzicht van wat je dit jaar nog wilt realiseren, liefst met een plan van aanpak erbij: startmoment, tussenresultaat en eindresultaat. Zo kun je monitoren, bijsturen en weten wat je wanneer moet doen.

Heroriënteren

En als je voor jezelf helder hebt wat je dit jaar nog wilt bereiken en realiseren, oriënteer en focus je daar dan volledig op. Als je merkt dat je focus verschuift naar dingen die niet of niet goed gingen, bedank die dingen dan voor de gegeven lessen, laat ze los en focus je weer op wat werkt, wat goed gaat en wat je dit jaar wilt oogsten. Denk altijd met volledige, brutale eerlijkheid na hoe toegewijd je bent aan je doelen en actieplan als dingen niet gaan zoals gepland of als je met moeilijkheden te maken krijgt. Het zal niet altijd even makkelijk en snel zijn, maar het devies is om door te gaan en flexibel te blijven, door mee te buigen als dat nodig is en te denken in kansen en mogelijkheden.

En zo kun je de energie van Mercurius in Retrograde gebruiken om je inzicht te geven in waar je nu bent en waar je dit jaar heen wilt.

Ik wens je een Mercurius in Retrograde vol inzichten!

Liefdevolle groet,
Elke )O( De Elzenboom /|\

#DeElzenboom #Natuur #Aandacht #Inspiratie #Druïde #ElkeDeElzenboom #InHetVoetspoorVanDeDruïde #ZelfCoaching #Mercurius #MercuriusRetrograde #Reflecteren #Heroverwegen #Heroriëteren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.