Om je te wapenen tegen de Chaotische energie van Mercurius in Retrograde

Lieve allemaal,

Mercurius in Retrograde is super om je te helpen met reflecteren, opruimen en wat dies meer zij. Zie daarvoor mijn vorige bericht. Feit blijft wel dat Mercurius in Retrograde ook met de nodige chaotische energie komt. En die energie kan zorgen voor chagrijnigheid, miscommunicatie, ruzietjes en al die andere ‘gezelligheden’ waar je niet op zit te wachten. En dat hoeft ook niet, want je kunt daar iets tegen doen met het Water Ritueel of Edelstenen.

Water Ritueel

De dag voordat Mercurius in Retrograde gaat, kan je dit Water Ritueel doen om ervoor te zorgen dat de chaos en miscommunicatie die gepaard gaat met Mercurius in Retrograde een minimal effect heeft op je huishouding. Mocht het op de een of andere manier niet lukken om het ritueel op die dag te houden, dank kan het ook op een andere dag of wanneer je er bijvoorbeeld schoon genoeg van hebt

Doel: negatieve of chaotische energie leiden naar het glas water, zodat het geen effect heeft op jou, je huishouding of je kantoor.

Wanneer Mercurius uit Retrograde komt, wacht dan 3 dagen voordat je het water uit de glazen door het toilet heen spoelt of weg laat vloeien op het land (zo ver mogelijk bij je huis of kantoor vandaan), zodat het water door Moeder Aarde gereinigd kan worden.

Wat heb je nodig:
Een glas of glazen met water (of glazen potjes). Ik plaats er een in elke kamer van ons huis en ja, zelfs op de badkamer.

Hoe doe je het:
Doe het ritueel per glas per kamer. Let op dat kinderen of huisdieren niet bij de glazen water kunnen komen om op te drinken!

Pak een glas en spreek de volgende woorden erover uit:
Mercurius in Retrograde
Verstoort de heldere atmosfeer
En brengt chaos met zich mee
Niemand weet waar of wanneer

Mercurius in Retrograde
Blijf weg van mij en de mijnen
Je energie blijft in dit glas
Totdat de planeten weer uitlijnen

Zo wil ik het en zo zal het zijn

Of de Engelse oorspronkelijke tekst:
Mercury in Retrograde
Trouble in a clear blue sky
Bringing chaos in your wake
Who knows when and who knows why

Mercury in Retrograde
Stay away from me and mine
Confine your energy to this jar
Until the planets realign

As I wish, so mote it be

Plaats je glas dan op een veilige plek (waar kinderen en dieren er niet bij kunnen komen) en laat het met rust tot en met de derde dag nadat Mercurius uit Retrograde is gekomen.

Zodra ik de glazen heb geplaatst in mijn huis, voel ik direct de atmosfeer veranderen en kalm worden. We blijven zo nu en dan onze miscommunicaties hebben (mijn man is een Leeuw en ik ben een Ram, dus ja, wat zal ik zeggen;), maar zodra we ons realiseren wat er gaande is, lachen we erom en weten we genoeg.

Het werkt wonderen voor mij en ik hoop ook voor jou.

Edelstenen

Kun je in verband met huisdieren of kinderen geen waterglazen neer zetten of ben je niet van dit soort rituelen, maar heb je wel edelstenen? Dan kun je ook in alle ruimten een schaaltje met edelstenen neerzetten. Kies dan edelstenen die:

  • negatieve energie opnemen, zoals Sneeuwvlokobisidaan en Labradoriet
  • reinigen, zoals Hematiet, Zwarte Obsidiaan of Toermalijn
  • vrolijk maken, zoals Citrien, Tangerine Kwarts en Blauwe Chalcedoon
  • harmonie, vrede, liefde en balans brengen, zoals Amethist, Rozekwarts en Bergkristal, ook wel de Gouden Driehoek
  • zorgen voor een goede communicatie, zoals Sodaliet
  • helpt bij focus, zoals Fluoriet

Wacht met het weer weghalen van de edelstenen tot en met 3 dagen nadat Mercurius weer direct gaat. Reinig ze daarna en laad ze weer op.

Smudgen

Mocht je geen Water Ritueel willen doen en heb je geen edelstenen, maar heb je wel Wierook? Dan kun je ook gedurende Mercurius in Retrograde gewoon dagelijks of een paar keer oer week je huis smudgen met Wierook of een Smudge Stick.

Een snelle variant is de volgende. Pak een waterspuit en vul die met water en een scheutje Florida Water. Goed schudden en daarmee je huis sprayen. Werkt ook wonderen!

Succes en onthoud, humor werkt het beste.

Liefdevolle groet,
Elke )O( De Elzenboom /|\

Bron Water Ritueel: Deborah Blake Witch A to Z (Nederlandse versie vrij vertaald)

#DeElzenboom #Natuur #Aandacht #Inspiratie #Druïde #ElkeDeElzenboom #InHetVoetspoorVanDeDruïde #ZelfCoaching #Mercury #MercuryInRetrograde #WaterRitual #DeborahBlake #Edelstenen #Smudge #SmudgeStick #Wierook #FloridaWater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.