Gezegende en Bezielende Samhain

Lieve allemaal,

In de nacht van 31 oktober op 1 november, of als je de Maankalender volgt, op de Nieuwe Maan avond van 4 november, wordt Samhain gevierd. Dit ingetogen Jaarfeest is de afsluiting van het huidigeJaarwiel en het begin van het nieuwe Jaarwiel. Ook wel Keltisch Oud en Nieuw. Met Samhain begint ook de Winter.

Dit jaarfeest staat een aantal thema’s centraal:
– afsluiting en nieuw begin
– naar binnen keren voor de Winterese Rust
– voorouders

Einde en Nieuw Begin

Samhain is een periode van einde en nieuw begin, pas op de plaats maken, terugkijken op het afgelopen jaar en voorbereidingen treffen voor het nieuwe jaar. Sommigen vinden dat lastig, omdat onze Jaarkalender al zo in onze genen zit, dat de tijd tussen Yule of Kerst en Oud&Nieuw als zodanig wordt gezien. Voel wat goed voelt voor jou, pak mee wat je mee wilt pakken en je kunt er altijd voor kiezen om bepaalde activiteiten tussen Kerst en Oud&Nieuw te doen. Die aanpassing heb ik bijvoorbeeld voor mezelf met Divinatie gemaakt ten aanzien van het leggen van een Jaarlegging.

Binnenwereld

Tijdens de viering van Samhain kijk ik liever naar mijn binnenwereld, mijn gevoel. En met Samhain vraag ik dan graag Grootmoeder Spin om raad. Zij helpt je om je gevoelswereld en je schaduwwereld (wat diep in jou verborgen ligt en in het licht mag worden gebracht)  inzichtelijk te maken. En wanneer je jouw binnen wereld helder hebt, dan weet je wat je wilt, wat jou gelukkig maakt en dat ga je uitzenden naar de buitenwereld. De buitenwereld gaat dat beantwoorden en zo trek jij aan wat jij wenst. Zo van binnen, zo van buiten.

Voorouders

In de nacht van 31 oktober op 1 november, of in de avond van 4 november, worden ook de voorouders en de overleden dierbaren herdacht. Niet door middel van rouw, maar door middel van het vertellen van anekdotes, grappige verhalen en het delen van hun wijze lessen. Een mooie manier om aan hen te denken is om tijdens de avondmaaltijd voor je voorouders de tafel extra te dekken. Tijdens het eten kun je stilstaan bij je voorouders en overleden dierbaren door mooie, wijze en leuke verhalen over hen te vertellen. Het bord dat je voor hen hebt gedekt kun je aan het einde van de maaltijd buiten neerzetten voor de Spirits of Nature als offer. Leg op het offerbod alleen biologische etenswaren in verband met de Dieren.

Voor nog meer leuke informatie en manieren om te vieren, nodig ik je van harte uit op mijn Samhain Pagina.

Ik wens jullie een mooie, bezielende en dierbare Samhain avond en nacht♥

Liefdevolle groet,
Elke )O( De Elzenboom /|\

#DeElzenboom #Natuur #Aandacht #Inspiratie #Druïde #ElkeDeElzenboom #InHetVoetspoorVanDeDruïde #ZelfCoaching #Samhain #GrootmoederSpin #Voorouders #Divinatie #BeginWinter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.