Afnemende en Nieuwe Maan in Ngetal

Lieve allemaal,Na een hectische week, toch nog op de valreep mijn Maanbericht.

We zitten op 3% Afnemende Maan en vlak voor de Nieuwe Maan van 4 december. Die gaat gepaard met een Zonsverduistering, dus dat wordt een interessante.Maar, eerst nog deze Maanperiode afsluiten.

Hoe je dat kunt doen?Op deze manier…

Afnemende en Donkere Maan in Ngetal ~ 2 December 2021

Momenteel bevinden we ons in de Samhain Tijd. Het Jaarwiel is rond en een nieuwe Jaarwielcysclus is gestart. Dit betreft een afrondende fase en de opstart van een nieuwe. De Natuur heeft zich terug getrokken en sterft af om zich diep in Moeder Aarde voor te bereiden op een nieuwe Lente van leven, groei en bloei. Dit terugtrekken heeft de Natuur ook nodig om zichzelf weer energetisch op te laden. Alles vertraagt. Dieren gaan in Winterslaap. De Winterse Rust is een prima tijd om je van oude zaken, denk- of gedragspatronen te bevrijden, je huis schoon te maken en met jezelf in het reine te komen. Zo wordt voorbereid op het nieuwe wat komen gaat in het nieuwe Kalenderjaar en voor de Natuur in de Lente.

De Ogham deze Maan ~ Ngetal

“Ik buig mee en veer dan weer terug. Zo trotseer ik iedere storm. Leer van mijn veerkracht. Pas het toe in je leven. De spurt naar het einde van het kalenderjaar is ingezet. Een stressvolle tijd. Denk niet aan wat je nog moet doen, denk aan wat je wilt bereiken. Deze denkwijziging brengt grote verandering. Stel je einddoel en werk daar dagelijks naar toe. Dat kan lastig zijn, omdat de Natuur zich terugtrekt voor de Winterse Rust. Ook jij wil in jezelf keren en rust, in plaats van een sprintje trekken. Balans is het devies nu. Wissel inspanning af met ontspanning. Sta stil bij elk resultaat en vier dit. Neem jezelf serieus. Geloof in jezelf. Ik stuur je moed, kracht en vertrouwen op een goed resultaat. Geniet ervan.”

Het Archetype van Ngetal ~ Pwyll, Head of Annwn

“Ik ben Pwyll, Hoofd van de Onderwereld waar Zielen wachten om weer te worden geboren. Ik sta voor dualiteit. Geen donker zonder licht. Einde en begin. Dood en leven. Maar ook de worsteling tussen het hogere en lagere zelf, Ziel en Ego. Verandering komt door je schaduwzijde te verkennen en te omarmen. Ik geef je het persoonlijke vermogen om onmogelijke situaties te overwinnen. Om de deugd van rechtvaardigheid in stand te houden, moet het morele principe van fair play het leidende licht zijn. Zo niet, dan heerst chaos en duisternis. Ik help je met een heldere visie of inzicht in de complexiteit van het leven.”

Het Krachtdier dat je adviseert ~ Gans

“Ik sta symbool voor haardvuur, gastvrijheid, trouw en liefde. Blijf trouw aan jezelf, wat er ook gebeurt. Neem je verantwoordelijkheid. Kijk in je innerlijke spiegel. Kom erachter wat belangrijk voor je is en streef dat na. Bewaak je innerlijk vuur, daar komt de kracht en warmte uit voort die helpt de koude tijden goed door te komen. Ik schenk je ijver, discipline, volharding en de kracht die je nodig hebt. En ik leer je dat je alles op een vreedzame manier kunt verenigen. Je hoeft niet te kiezen, het kan allebei in het juiste ritme en op het juiste tijdstip. Zorg liefdevol voor jezelf, je familie, vrienden en je gemeenschap. Kijk naar het grotere verband en vraag jezelf af wat je voor je gemeenschap kunt betekenen. Heb het goed met elkaar.”

Het Kruid dat je ondersteunt ~ Watermunt

“Ik breng je warmte, bescherming en opgewektheid. Vind je het moeilijk om bepaalde situaties of zaken te verteren, dan help ik je daarbij. Ik ondersteun je om open te staan voor andere ideeën en gevoelens.”

De Edelsteen die je helpt ~ Jaspis

“Ik zorg ervoor dat je geaard blijft in storm. Ik maak eerlijk en oprecht, ook naar jezelf toe. Ik breng lichaam, geest en gevoel in balans. Ik bescherm je tegen negatieve invloeden. En ik help je met grenzen stellen en voor jezelf opkomen.”

Liefdevolle groet,Elke )O( De Elzenboom /|\

#DeElzenboom #Natuur #Aandacht #Inspiratie #Druïde #ElkeDeElzenboom #InHetVoetspoorVanDeDruïde #ZelfCoaching #AfnemendeMaan #DonkereMaan #Riet #Ngetal #Watermunt #Pwyll #Gans #Jaspis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.