Elke

De Els, Elke en ZelfCoaching

Een paar jaar terug realiseerde ik me dat ik bij iedere baan die ik heb gehad oververmoeid, overbelast, overspannen, burnout of totaal uitgeput de deur uit ging. Ik had net een nieuwe baan en weer zat ik ziek thuis met diagnose burnout-depressief-overspannen. Ik had er goed de smoor in en snapte er niets van, want ik had toch gekozen vanuit mijn gevoel en niet vanuit mijn ratio deze keer?

Ik zag het patroon dat zich steeds herhaalde in mijn carrière. Aangezien ik via vaststellingsovereenkomsten de deur uit ging, heb ik steeds aan mezelf gesleuteld en voor mijn herstel gezorgd. Dat deed ik op een rationele manier. Ik was praktiserend interim jurist, dus dat ging planmatig en analytisch. Ik werkte aan onzekerheid, aan assertiviteit, aan van alles en nog wat, maar niet aan de onderliggende factor: angst. En ook niet aan de grondslag van die angst: gevoel. En bij dat laatste, daar lag de oplossing!

Via het uitzoeken van de Celtic Zodiac Tree Sign ben ik in 2012 in contact gekomen met de Els en dat is het begin geweest van een boeiende en intieme vriendschap. Zij heeft me weer in contact gebracht met mijn Tarot- en Orakelkaarten en het leven via de Maanfasen. De kaarten en de maanfasen zijn uiteindelijk mijn vertrekpunt geweest op mijn reis terug naar mezelf en mijn gevoel. In 2019 ben ik op queeste gegaan. Ik wilde terug naar wie ik van nature ben. Ik wilde weten wat ik hier kom doen. En ik wilde ontdekken wat ik kan doen om dat in mijn dagelijkse leven in de praktijk te brengen.

De reis begon angstig, huiverig en heel onzeker. Ik wilde weer in contact komen met mijn gevoel, doen waar mijn hart van gaat zingen en waar ik een glimlach van op mijn gezicht krijg. Maar daarvoor moet je kunnen voelen en mijn gevoel kwam niet verder dan mijn keel en dan slikte of drukte ik het weg. En deep down wist ik dondersgoed dat daar de sleutel lag.

Ik heb vervolgens mijn kaarten geraadpleegd. Ik ben de Natuur in gedoken en heb de Natuur geobserveerd. Ik heb gekeken welke Signalen de Natuur voor mij had als richtingaanwijzers of handvatten of boodschappen. Vanuit mijn liefde voor bomen ben ik de Ogham (Bomenleer) gaan bestuderen. En via de Signalen van de Natuur ben ik contact gaan maken met Krachtdieren, veren, kruiden, planten en het Jaarwiel. Door het bestuderen daarvan ben ik de energie van de Natuur, de Maanfasen en de feesten van het Jaarwiel gaan voelen en daarmee ben ik ook mijn eigen energie en gevoel gaan voelen. Alles wilde ik voelen. Het moest ook kloppen met mijn onderbuikgevoel, mijn hart en mijn verstand. En dat deed ik aan de hand van de volgende vragen.

Waarom interesseert me dit?
Wat wil dat gevoel me vertellen en waarom?
Wat kan ik ermee in de praktijk?

Gaandeweg mijn reis ben ik in contact gekomen met energiewerk, waaronder Reiki I en Kundalini Reiki. Ben ik Kruiden gaan bestuderen om erachter te komen hoe die kunnen bijdragen aan psychisch en fysiek herstel. En ben ik in 2018 het Druïde Pad opgegaan, om me nog meer te verbinden met de Natuur en haar Signalen en met de Krachtdieren en hun boodschappen. Stap voor stap heeft dat geleid tot mooie en helende ontwikkelingen.

Ik sta weer in contact met mijn gevoel.
Ik kijk mijn angsten recht in de ogen en ga er door heen.
Ik heb de regie terug over mijn eigen leven.

Gaat het even niet lekker, dan ga ik de dialoog aan met mezelf en herpak ik mezelf weer. Want…

Alle antwoorden zitten al in mij…

De Els heeft me laten inzien dat alle antwoorden al in mij zitten. Ik hoef ze alleen maar naar boven te halen. Ze heeft me hierin begeleid en ondersteund. Ze nodigt me uit tot het leggen van Tarot- en Orakelkaarten en ze laat me inzien dat de Signalen uit de Natuur als richtingaanwijzers, boodschappen en handvatten kunnen worden beschouwd.  Op die manier ga ik de confrontatie met mezelf aan en kom ik tot nieuwe inzichten, verandering en groei. Met de kracht en energie van de Els en Zelf~Coaching ben ik opgewassen tegen iedere situatie.

Ze stimuleert me telkens weer om een stapje verder te gaan in wie ik wil zijn, hoe ik wil leven en wat ik wil doen in mijn leven. Ze nodigt me uit om te ontdekken wie ik ben, wat ik wil en vraagt me hoe ik daar wil komen. Via de antwoorden die ik in mezelf vind, helpt ze me bij het ontdekken en doorbreken van mijn blokkades en geeft ze me de moed om mijzelf te bevrijden van oude ballast en belemmeringen.

Ik sta weer in mijn eigen kracht en ga energiek en zelfverzekerd verder op mijn Pad.

Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Maar ik weet dat ik door middel van ZelfCoaching steeds weer een stap verder kom.

Mijn kennis van hoe ik dat allemaal heb geleerd en hoe ik dat toepas in de dagelijkse praktijk, wil ik graag doorgeven aan jou.

Heb je hier vragen over of wil je meer informatie, ik help je graag verder.

Liefdevolle groet,
Elke )O( De Elzenboom /|\ © 2020

)O( ZelfCoaching /|\